Vier tips voor een studentenlaptop

Vier tips voor een studentenlaptop

Als je start met studeren mag een laptop natuurlijk niet ontbreken. Studeren is al niet goedkoop, laat staan alle (woon)lasten die daar nog bovenop komen. Dus je wilt wel een investering doen die minimaal je hele studententijd mee gaat. Met deze tips kies jij de beste laptop voor je studententijd.

Een stevige laptop

Als student verplaats je continu naar een ander college. De laptop gaat mee in de bus of trein en misschien werk je ook wel even buiten als het lekker weer is. Kortom, hij moet tegen een stootje kunnen. De hp envy 13 serie bijvoorbeeld, is lekker compact en biedt net even wat meer kwaliteit en een stevige, metalen behuizing. Want misschien ben jij wel zuinig op je laptop, maar je hebt niet altijd in de hand wat je medestudenten doen.

Een lichte laptop

We noemde het net al kort. Je bent veel onderweg tijdens een collegadag omdat je van collegezaal of klaslokaal moet wisselen. Maar daarnaast woon je niet op school, dus moet je laptop ook elke dag van en mee naar huis. Dan is een wat lichtere laptop toch wel prettig. Grofweg kunnen we stellen dat hoe kleiner de laptop, hoe lichter hij wordt. Maar check ook dat als je bijvoorbeeld minimaal een 15 inch scherm wilt, je dan een licht model in dat segment kiest.

Een snelle laptop

Dit speelt zeker een grote rol. Alle laptops zijn vlak na de aankoop wel snel. Maar al gauw staat de harde schijf vol met bestanden en wordt de laptop steeds langzamer. Let daarom op het werkgeheugen, wat zorgt voor meer snelheid in de processen. Kijk daarnaast voor een model met een SSD-schijf. Een SSD-schijf heeft doorgaans een korte toegangstijd en zoektijd dan een klassieke harde schijf. Want het is natuurlijk super vervelend als je college is begonnen en de docent heeft al belangrijke informatie verteld, terwijl jouw document nog aan het openen is.

Laptop budget

We kunnen natuurlijk de beste en duurste laptop aanraden, maar dat moet wel in het budget passen. En het studentenbudget is vaak beperkt en studentenkorting op laptops hebben wij nog niet ontdekt. Bepaal uiteraard eerst je budget voor je laptop. Wel is het slim om soms even te kijken wat je voor 100 euro extra kunt krijgen. Heb je dan een significant betere laptop, peuter dan nog ergens 100 euro extra los of sla bijvoorbeeld een studentenborrel over. Uiteindelijk profiteer jij dan van de beste koop.

redactie

Related Posts

Een leuke en uitdagende manier om fit te blijven

Een leuke en uitdagende manier om fit te blijven

Jouw eerste kantoor inrichten

Jouw eerste kantoor inrichten

Klassieke cadeaus voor haar

Klassieke cadeaus voor haar

Wat kan je doen aan de Pier in Scheveningen?

Wat kan je doen aan de Pier in Scheveningen?