Jouw eerste kantoor inrichten

Jouw eerste kantoor inrichten

Gefeliciteerd met je eigen onderneming! Je hebt personeel ingehuurd en een leuke kantoorruimte gevonden. Maar hoe richt je dat nou in? Lees hier onze tips.

Stap 1. Goedkope maar goede kantoormeubelen

Als ondernemer wil je natuurlijk zo min mogelijk kosten maken. Je wilt dus op zoek naar goedkope kantoormeubelen. Maar “goedkoop is duurkoop”, dus je moet wel op de kwaliteit blijven letten. Dat kun je bijvoorbeeld door gebruikte kantoormeubelen aan te schaffen. Deze zijn goedkoper dan nieuwe, maar vaak wel van goede kwaliteit. Ze komen bijvoorbeeld van bedrijven die failliet zijn gegaan of hun gewone bureaus hebben ingeruild voor zit-sta-bureaus. Die bedrijven hebben deze meubels met zorg uitgezocht en voor doorverkoop aangeboden. 

Als je gebruikte kantoormeubelen bij een officiële webshop of op een beurs koopt, weet je zeker dat ze een goede kwaliteit hebben. Maar bij de uitverkoop van een failliet bedrijf moet je wel goed opletten. Die willen immers nog zo veel mogelijk geld verdienen om aan de schuldeisers te kunnen betalen, dus proberen ze vaak ook matige meubelen te slijten. 

Stap 2. Creëer sfeer

Heb je eenmaal gebruikte kantoormeubelen, dan is het tijd voor stap 2: sfeer creëren. Dat doe je door het kantoor gezellig in te richten. Hang bijvoorbeeld een mooie klok op. Die is functioneel én staat leuk aan de muur. Zet ook een paar planten neer. Je hebt kleine plantjes voor in de vensterbanken om sfeer te creëren zonder in de weg te staan. Maar ook grote planten zoals varens zijn een optie. Die zet je dan in een plantenbak of vaas op de grond. Let wel op dat je zulke planten niet in het looppad zet!

Verder kun je jouw kantoor sfeervol inrichten door kleuren te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • muismatten met het bedrijfslogo erop
  • jouw bedrijfslogo groot op de muur schilderen
  • geen volledig witte muren, maar bijvoorbeeld wit behang met zwarte stipjes of witte muren met een horizontale streep in de bedrijfskleur.
  • bont gekleurde mokken bij de koffieautomaat
  • posters aan de muur hangen, bijvoorbeeld van het evenement dat jullie binnenkort organiseren of een uitvergrote teamfoto

Let wel op dat je dit niet overdrijft. Een kantoor is bedoeld om in te werken, dus moeten de kleuren en posters niet te veel afleiden. Knalrood, geel of paars zijn bijvoorbeeld hele drukke kleuren. Lichtblauw of lavendel zijn juist rustgevend. En is jouw bedrijfskleur rood? Kies dan voor kleinere uitingen zoals een 5 cm brede horizontale streep op de witte muur in plaats van een 50 cm brede horizontale streep.

Stap 3. De vrijdagmiddagborrel

Zoals gezegd, wordt in een kantoor volop gewerkt. Maar het moet wel gezellig blijven. Dat doe je door wat kleur toe te voegen, maar ook door de plek van jullie vrijdagmiddagborrel gezellig aan te kleden. Schaf bijvoorbeeld een bartafel aan en plaats hier een bloemstuk op. Tip: droogbloemen blijven maanden goed, dus die zijn makkelijker dan elke week een vers boeket.

Zet ook een radio neer bij de borrelhoek of in de borrelruimte. Die kan dan elke vrijdagmiddag zachtjes aan. Gebruik vooral geen zelfgemaakte lijsten in Spotify of YouTube, want dan krijg je gedoe over “mijn favoriete liedje moet er ook in!”. Met een normale radiozender zoals npo 2 of skyradio is niemand ontevreden.

redactie

Related Posts

Nieuwe ideeën voor jouw onderneming

Nieuwe ideeën voor jouw onderneming

Je eigen kledingmerk starten, zo doe je het

Je eigen kledingmerk starten, zo doe je het

Je eigen bedrijf starten, hier moet je aan denken

Je eigen bedrijf starten, hier moet je aan denken

3 aanvullingen op je gaming laptop

3 aanvullingen op je gaming laptop