Je eigen bedrijf starten, hier moet je aan denken

Je eigen bedrijf starten, hier moet je aan denken

Je hebt een goed bedrijfsidee en je denkt eraan om een eigen onderneming te starten. Bij het starten van een onderneming komt veel kijken. In deze blog lees je wat er allemaal komt kijken bij het starten van een eigen onderneming.

Kantoor

Afhankelijk van het product of dienst wat je gaat leveren is het niet altijd mogelijk om thuis te werken. Wanneer je klanten wilt ontvangen of je hebt veel contact met opdrachtgevers dan is het handig om een eigen kantoor te hebben. Wanneer je in een grote en drukbevolkte stad als Leiden woont dan kun je een kantoorruimte huren in Leiden of gaan voor een kantoorruimte net iets buiten de stad. Dit scheelt meestal een hoop kosten. Een kantoor is een zakelijk professionele plek om klanten te ontvangen. Het is natuurlijk niet nodig om fulltime een kantoor te huren, er zijn genoeg andere opties zoals flexibel huren. Dit betekent dat je een kantoor huurt zo lang jij dat wilt en wanneer jij dat wilt. Dit is handig wanneer je net begint en je niet al te veel kosten wilt maken. 

Waar ben je goed in

Wanneer je graag voor je zelf wilt beginnen, maar je nog niet precies weet wat je wilt gaan doen, dan is het handig om erachter te komen waar je goed in bent. Wanneer je daar achter bent gekomen is het zaak om een ondernemingsplan te schrijven. Een ondernemingsplan geeft je inzicht in jouw vaardigheden, doelen, marktpositie en de haalbaarheid van je idee. Hierdoor krijg je een helder overzicht en houvast voor je toekomstige onderneming. 

Rechtsvorm

Voordat je een onderneming start moet je jezelf goed afvragen welke juridische vorm jouw onderneming gaat krijgen. Een rechtsvorm bepaalt onder andere de aansprakelijkheid, belastingen en de fiscale voordelen. De verschillende rechtsvormen voor commerciële doeleinden zijn: eenmanszaak, besloten vennootschap of een vennootschap onder firma. 

Bedrijfsnaam

Je onderneming heeft uiteraard ook een naam nodig. Zorg voor een pakkende en een niet al te moeilijke bedrijfsnaam. Een goede bedrijfsnaam blijft hangen en maakt duidelijk wat de onderneming te bieden heeft. Zorg er verder voor dat de bedrijfsnaam niet te lang is. Meestal heb je maar een paar letters nodig om indruk te maken. Zorg bij het kiezen van een bedrijfsnaam dat het niet al te grappig is. Niet iedereen beschikt over dezelfde humor en dit kan soms verkeerd vallen. 

Kamer van koophandel

Wanneer je alles voor jezelf duidelijk hebt en een goed ondernemingsplan hebt gemaakt, is het tijd om naar de Kamer van Koophandel te gaan. Hier schrijf je jouw onderneming officieel in bij het handelsregister. De Kamer van Koophandel geeft jouw gegevens weer door aan de Belastingdienst. 

Vervolgens is het zaak om aan klanten te komen. Wanneer je niet helemaal weet hoe je dit goed doet, is het handig om een online marketing bureau in te schakelen. Zij helpen jou om zichtbaar te zijn in de markt. Wij wensen je veel succes met jouw onderneming. 

redactie

Related Posts

Jouw eerste kantoor inrichten

Jouw eerste kantoor inrichten

Nieuwe ideeën voor jouw onderneming

Nieuwe ideeën voor jouw onderneming

Je eigen kledingmerk starten, zo doe je het

Je eigen kledingmerk starten, zo doe je het

3 aanvullingen op je gaming laptop

3 aanvullingen op je gaming laptop