Je auto klaarmaken voor vakantie

Je auto klaarmaken voor vakantie

Ja, we mogen weer op vakantie! De pandemie is nog niet voorbij, maar binnen Europa lijkt dat wel zo. Hoog tijd voor een autovakantie naar het zonnige zuiden. Vraag jij je ook af: hoe maak je alweer de auto klaar voor vakantie? Wij zetten de belangrijkste punten op een rijtje.

Muziek voor onderweg

Je zit straks uren in de auto. En staat lang in de files op de Route du Soleil of bij de Fernpass. Dan is goede muziek voor onderweg een echte must-have. Check dus van tevoren of jouw radio het nog uitstekend doet. Hapert ie af en toe? Speelt ie cd´s of usb-sticks af én kun je nog schakelen tussen verschillende radiozenders? Als dat niet zo is, moet je dus een nieuwe autoradio kopen. Een Fiat Punto radio is geschikt voor de Fiat Punto en andere series van Fiat, maar voor jouw automerk moet je weer een andere autoradio hebben. Kijk dus goed welk merk en series je hebt voordat je op zoek gaat naar een autoradio.

We noemden al even cd´s en usb-sticks. Afhankelijk van wat jouw autoradio kan afspelen, kun je muziek van thuis meenemen. Zoals een cd van jouw favoriete artiest. Of een usb-stick vol kindermuziek om de kinderen tevreden te houden. Want in de file staan met jengelende kinderen op de achterbank, dát wil je echt niet meemaken.

Tot slot moet jouw autoradio ook lokale en nationale radiozenders kunnen ontvangen. Tijdens de lange rit stem je namelijk op Nederlandse, Belgische en Franse zenders af voor de lokale filemeldingen. Of op de Duitse en Oostenrijkse voor alle wegwerkzaamheden en files. Vaak hoor je die om het hele uur, dus kun je de rest van de tijd gewoon cd´s luisteren.

Werkt de airco nog?

In de zomervakantie is het altijd wel warm. In Nederland en Duitsland, maar zeker ook in Zuid-Europa. Controleer daarom goed of jouw airco nog wel werkt. Lekt er geen koelvloeistof? Maakt ie geen gekke geluiden? Laat indien nodig de airco repareren. En houdt alvast in de gaten hoeveel benzine de airco slurpt, want dat betekent: vaker tanken. Vooral rond de Route du Soleil kost dat veel extra tijd, want bij de pompen direct aan de snelweg staat altijd wel een rij. En omrijden over het Franse platteland is soms best uitdagend…

Extra spiegels voor rijden met de caravan

Ben jij een van die vele Nederlanders die met caravan op vakantie gaat? Die moet je natuurlijk van tevoren schoonmaken en uitgebreid controleren. Daar gaat dit blog niet over. Maar wel over je auto voorbereiden. En voor mensen met caravan is er 1 heel belangrijk punt: extra spiegels. 

Caravans zijn breder dan je auto en dus zie jij in de buitenspiegels alleen jouw caravan. En in de binnenspiegel? Hetzelfde verhaal. Daarom moet je extra buitenspiegels kopen, die je naast jouw gewone buitenspiegels plaatst. Zo kun je daadwerkelijk het verkeer rondom jouw caravan zien. Kijk of je nog zulke spiegels hebt liggen en of je ze nog aan jouw auto kunt monteren. Zo niet, koop dan nieuwe.

redactie

Related Posts

Wat kan je doen aan de Pier in Scheveningen?

Wat kan je doen aan de Pier in Scheveningen?

DE BESTE PERIODE VOOR EEN REIS NAAR ZAMBIA

DE BESTE PERIODE VOOR EEN REIS NAAR ZAMBIA

Tips voor de eerste keer backpacken

Tips voor de eerste keer backpacken

Hoe plan je een onvergetelijke wereldreis?

Hoe plan je een onvergetelijke wereldreis?