DE BESTE PERIODE VOOR EEN REIS NAAR ZAMBIA

DE BESTE PERIODE VOOR EEN REIS NAAR ZAMBIA

Ben jij van plan om binnenkort naar Afrika te reizen? En dan specifiek naar Zambia? Dan is het wel handig om rekening te houden met het klimaat daar. In tegenstelling tot andere landen in Afrika, ligt Zambia redelijk hoog waardoor de gemiddelde temperaturen lager zijn dan andere landen in Afrika. Wel zijn de temperaturen het hele jaar redelijk constant, wat erg voordelig is. 

Ga jij binnenkort een Zambia safari maken? Dan is onderstaande informatie erg handig!

DE DRIE SEIZOENEN VAN ZAMBIA

In tegenstelling tot wat wij kennen in Nederland, kent Zambia drie seizoenen. 

Het eerste seizoen is een koel en droog seizoen. Deze periode is van april tot augustus. De temperaturen overdag kunnen liggen tussen de 23 en 26 graden. Een heerlijke temperatuur om ook nog dingen te kunnen doen overdag. 

Echter kan het in de nacht afkoelen tot 4 graden, maar dit kan ook juist erg verkoelend zijn. 

Het is wel een groot verschil tussen de dagen en de nachten, maar daar wen je snel aan. In deze periode staat juli bekend als de koudste maand. 

Na het koele droge seizoen volgt een heet droog seizoen. Deze periode is van augustus tot en met midden november. In deze tijd beginnen de temperaturen iets te stijgen en kan het overdag oplopen tot 30 graden. In de valleien kan het overdag zelfs oplopen tot 42 graden. De zon brandt de hele dag fel op je hoofd, je moet er van houden. Voor sommige mensen kan dit echt te warm zijn om overdag ook dingen te kunnen doen. 

Vervolgens is er een warm en nat seizoen, dit is van november tot april. Hier dalen de temperaturen weer iets, en is het overdag rond de 27 graden. Ondanks de lekkere temperatuur is de luchtvochtigheid erg hoog, het is tenslotte het natte seizoen. Wanneer er regen valt, valt dit ook met bakken uit de lucht. Echter regent het niet altijd. De droge en natte dagen wisselen elkaar af. 

WAT IS DE BESTE PERIODE OM TE GAAN?

De beste periode om naar Zambia te reizen is vanaf mei tot en met oktober. Vanaf november begint namelijk de droge periode en in januari en februari valt de meeste neerslag. Van mei tot oktober is de droge periode, echter zit hier wel een verschil in temperaturen. Van mei tot augustus is het overdag zeer goed te doen, alleen dalen de temperaturen in de nacht erg. Van september tot oktober is het erg warm overdag, het kan namelijk oplopen tot de 40 graden. In de periode blijven de nachten ook erg warm. Het ligt er dus een beetje aan waar je van houdt en wat je gewend bent. 

redactie

Related Posts

Je auto klaarmaken voor vakantie

Je auto klaarmaken voor vakantie

Wat kan je doen aan de Pier in Scheveningen?

Wat kan je doen aan de Pier in Scheveningen?

Tips voor de eerste keer backpacken

Tips voor de eerste keer backpacken

Hoe plan je een onvergetelijke wereldreis?

Hoe plan je een onvergetelijke wereldreis?