4 manieren om te besparen op je bruiloft!

4 manieren om te besparen op je bruiloft!

Er zijn weinig dingen leuker dan het organiseren van je eigen bruiloft. Het enige nadeel van een bruiloft is dat het een heleboel geld kost. Wist je dat de gemiddelde bruiloft al zo’n 15.000 euro kost? Veel bruidsparen moeten dan ook maanden of zelfs jaren sparen voordat ze voldoende geld bij elkaar hebben om te trouwen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om dit anders aan te pakken. We geven in deze blog 4 manieren om te kunnen besparen op je bruiloft, zonder dat dit ten koste gaat van je bruiloft natuurlijk! 

Denk goed na over de locatie 

Één van de grootste kostenposten van een bruiloft is de locatie. Het is daarom erg belangrijk dat je goed nadenkt over je trouwfeest locatie. Bekijk meerdere locaties en probeer een locatie te vinden waarbij alles wordt geregeld. Denk hierbij aan de versieringen en catering. Zo bespaar je namelijk een heleboel geld! 

 

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om je bruiloft in je eigen tuin te organiseren. Hebben jullie geen geschikte tuin? Misschien bij familie of vrienden? Zo hoef je namelijk helemaal niets te betalen voor de locatie. 

Digitale uitnodiging 

In een wereld waarin we eigenlijk alles digitaal regelen is het helemaal niet zo gek meer om ook je uitnodiging digitaal te versturen. De kosten van fysieke trouwkaarten zijn ontzettend duur. Daarnaast moet je niet alleen voor de kaarten betalen, maar ook nog eens voor de kosten van de postzegels. Als je geld wilt besparen kun je er beter voor kiezen om een digitale uitnodiging te versturen. 

Trouw op de juiste dag 

Het uitkiezen van de juiste dag bespaart je echt een hoop geld! De verschillen in kosten zijn namelijk erg groot. Het verschilt niet alleen per gemeente, maar ook per dag en tijdstip. Vrijdag, zaterdag en zondag zijn over het algemeen de duurste dagen om te trouwen. In veel gemeenten kun je zelfs gratis trouwen op de maandagochtend. Wellicht niet het meest romantische moment om te trouwen, maar als het een hoop geld bespaard, waarom niet? 

Houd de gastenlijst beperkt 

Misschien niet je favoriete manier van besparen, maar de catering is toch wel één van de grootste uitgaven van je bruiloft. Daarom bespaar je al heel snel een hoop geld wanneer je het aantal gasten vermindert. Probeer alleen je vrienden, familie en kennissen te uitnodigen waar je ook daadwerkelijk een band mee hebt. We weten allemaal dat we ons verplicht voelen om bepaalde familieleden uit te nodigen, maar laten we even eerlijk zijn. Een groot deel van je familie heb je waarschijnlijk al meer dan tien jaar niet gezien en gesproken. 

redactie

Related Posts

Zo begin je een restaurant

Zo begin je een restaurant

Ideeën om geld te besparen

Ideeën om geld te besparen

Nieuwe ideeën voor jouw onderneming

Nieuwe ideeën voor jouw onderneming

Je eigen kledingmerk starten, zo doe je het

Je eigen kledingmerk starten, zo doe je het