Ideeën om geld te besparen

Ideeën om geld te besparen

Je bent nu echt zeker van je zaak: je gaat geld besparen. We herkennen het probleem allemaal wel. We willen geld besparen, maar het komt er maar niet van. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om te beginnen met het besparen van geld. Om te beginnen is het belangrijk om in ieder geval inzicht te krijgen in je geldzaken. Zo weet je namelijk precies waar je geld elke maand naar toe gaat en waar je op gaat besparen. In deze blog geven we je een aantal tips om te beginnen met geld besparen! 

Ga elektrisch rijden!

We zien je al denken. Huh? Daar bespaar je toch geen geld mee? Nou, zeker wel! Het klopt dat de energietarieven stijgen en dat je dus een hoge energierekening krijgt wanneer je een laadpaal thuis gebruikt. Maar je rijdt veel zuiniger met een elektrische auto, dan met een brandstof auto. Dit betekent dat je op de lange termijn een hoop geld bespaart. Stel dat je een elektrische auto rijdt met een accu-inhoud van 24 kWh. Met een volle accu rij je maar liefst 120 km. Met een energieprijs van 20ct/kWh kost het opladen van de auto dus €4,80. 4 cent per kilometer! De olieprijzen in dubai zijn nog duurder. 

Bespaar met boodschappen 

Plan je boodschappen in

Het doen van boodschappen is een standaard handeling en daarom vergeten we vaak dat maandelijkse boodschappen een grote uitgavenpost zijn. Gelukkig bespaar je al heel eenvoudig op deze kosten door een weekplanning te maken. Bepaal van te voren wat er per dag wordt gegeten. Plan dit zover mogelijk van te voren in en kies een vast moment om boodschappen te doen. Zo bespaar je niet alleen een hoop tijd, maar ook geld. Dit zorgt er namelijk voor dat je niet iedere dag naar de supermarkt gaat. 

Maak een boodschappenlijstje 

Zorg dat je alleen boodschappen gaat doen, wanneer je een boodschappenlijstje hebt gemaakt. Kijk naar de producten die je nodig hebt en haal ook echt alleen producten die op het boodschappenlijstje staan. Op deze manier bespaar je een hoop geld door onnodige producten niet mee te nemen naar huis. 

Doe de was na 23:00 

Wist jij al dat de elektriciteit na 23:00 goedkoper is? Doe daarom de was het liefst na 23:00 uur. Dit is natuurlijk niet iedere keer mogelijk, dus gooi daarom ook niet alles meteen in de wasmachine. Wacht tot er echt genoeg was is, om de wasmachine aan te zetten. Dit zorgt ervoor dat je geen onnodige wasbeurten draait en je bespaart een hoop elektriciteit. 

redactie

Related Posts

Een leuke en uitdagende manier om fit te blijven

Een leuke en uitdagende manier om fit te blijven

4 manieren om te besparen op je bruiloft!

4 manieren om te besparen op je bruiloft!

Zo begin je een restaurant

Zo begin je een restaurant

Klassieke cadeaus voor haar

Klassieke cadeaus voor haar