Handige tips om meer geld te sparen

Handige tips om meer geld te sparen

Geld sparen is voor veel mensen een lastige opgave. Vaak denken we alleen aan de korte termijn en niet aan de lange termijn. Daarnaast zijn er ook mensen die zeggen dat ze niet goed zijn in sparen, maar iedereen kan leren sparen. Er zijn allerlei handige tips en hulpmiddelen die sparen gemakkelijker maken. In dit artikel geef ik vier handige tips om meer geld te sparen.

1. Spaar met een doel 

Bedenk van te voren waarvoor je wil sparen. Sparen voor een doel maakt het gemakkelijker, omdat je weet waarvoor je spaart. De meeste mensen raken namelijk gemotiveerd wanneer hij of zij ergens naartoe leven. Dit kan van alles zijn. Van vakanties tot aan een nieuwe bank. Echter zijn er vaak ook onvoorziene kosten of andere producten die aan vervanging toe zijn. Hiervoor kan het helpen om maandelijks een bedrag naar je spaarrekening over te maken. Op deze manier maak je een potje voor onvoorziene kosten en producten die aan vervanging toe zijn en aan de andere kant spaar je ook voor de opgestelde spaardoelen. 

2. Automatisch sparen

Toch hebben sommige mensen zelfs met het sparen voor een doel moeite om geld te sparen. Een handig hulpmiddel is om maandelijks een automatische overschrijving naar jouw spaarrekening in te stellen. Het is mogelijk om zelf de hoogte van het bedrag in te stellen, wanneer en hoevaak. Daarnaast is het bedrag ook gemakkelijk aan te passen of helemaal stop te zetten. 

3. Stel een spaarbedrag in per doel

Het is soms lastig om te bepalen hoeveel er gespaard moet worden. Door het stellen van een spaardoel wordt het al gemakkelijker, omdat je weet waarvoor je spaart. Stel doelen en hang daar een bedrag en een termijn waarin je dit wil realiseren. Bijvoorbeeld een nieuwe bank kost 2000 euro. Dat kan 20 maanden zijn waarin je 100 euro spaart, maar het kan ook 80 weken zijn waarin je 25 euro spaart. Om een spaarbedrag in te stellen dat realistisch is, is het belangrijk om jouw inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten. Op deze manier is het mogelijk om een geld bedrag opzij te zetten dat je kunt missen. 

4. Bekijk jouw uitgavenpatroon

Een ander handig hulpmiddel is om naar jouw uitgavenpatroon te kijken. Probeer de uitgaven van de afgelopen maanden in kaart te brengen waar jouw geld naartoe is gegaan. Op deze manier kom je erachter of je onnodige uitgaven hebt gemaakt en krijg je inzicht in waar je geld naartoe gaat. Hierdoor kun je voor jezelf bepalen op welke uitgaven je geld kunt besparen. 

seo

Related Posts

4 manieren om te besparen op je bruiloft!

4 manieren om te besparen op je bruiloft!

Zo begin je een restaurant

Zo begin je een restaurant

Ideeën om geld te besparen

Ideeën om geld te besparen

Nieuwe ideeën voor jouw onderneming

Nieuwe ideeën voor jouw onderneming