De beste banen voor de toekomst

De beste banen voor de toekomst

Ben je door al die technologische ontwikkelingen onzeker over je toekomst? Geen zorgen, er zijn genoeg banen die juist steeds aantrekkelijker worden voor de toekomst. De econoom Mariano Mamertino heeft onderzoek gedaan naar de ontwikkelingen op de banenmarkt. Op basis van dat onderzoek zijn er aantal banen uitgekomen die zeer aantrekkelijk zijn voor de toekomst. In dit artikel zetten wij een paar van die banen voor jou op een rijtje. Kijk eens of je een baan leuk vindt in één van deze richtingen om je toekomst meer zekerheid te geven. 

Cyber Security

Door al die technologische ontwikkelingen is het niet gek dat Cyber Security één van de meest veelbelovende branches van de toekomst is. Je ziet steeds vaker dat grote bedrijven gehackt worden wat voor impactvolle gevolgen zorgt. De vraag naar Cyber Security specialisten is de laatste jaren sterk toegenomen. Vanaf 2015 is deze stijging zeer snel gegaan. Het aantal vacatures binnen die branche steeg dat jaar met maar liefst 53% ten opzichte van het jaar daarvoor. Zelfs vanuit de overheid wordt er steeds strenger gekeken naar Cyber Security. In Nederland kwam er in 2016 zelfs een wet, die ervoor zorgt dat bedrijven verplicht zijn om de juiste beveiligingsmaatregelen te nemen. Naar verwachting zal de vraag naar dit soort experts de komende jaren alleen nog maar meer toenemen. 

Banen zijn:

 • Cyber security analist
 • Cyber security consultant
 • Cyber security specialist
 • Security engineer

Online marketing

Ons leven speelt zich steeds meer online af. Dit is een zeer belangrijke trend voor bedrijven. Je kan tegenwoordig niet meer achterblijven als bedrijf. Je moet online nou eenmaal goed vindbaar zijn om de concurrentie bij te houden. Machines kunnen al heel veel, maar het ontwikkelen van unieke ideeën en concepten blijft een waardevolle kwaliteit van de mens. Daarom zal de vraag naar creatieve beroepen die veel waarde creëren voor andere blijven toenemen. Online marketeers specialen hier perfect op in. Ook deze branche is vanaf 2015 enorm gegroeid. Dat jaar stegen de vacatures met meer dan 200% op het gebied van online marketing. Dat is ook niet zo gek. Voor de online marketing is veel kennis voor nodig. Dit besteden ondernemers liever uit om op hun eigen bedrijfsvoering te focussen. 

Banen zijn:

 • SEO analist
 • Google Ads specialist
 • Webdeveloper
 • Content writer
 • Marketplaces consultant

Gezondheidszorg

De afgelopen jaren is nog maar eens goed benadrukt hoe belangrijk de gezondheidszorg een land. Zonder een goed georganiseerde gezondheidszorg stort een land volledig in. Binnen nu en 25 jaar zal 25% van de Europese bevolking 65 jaar of ouder zijn. Dat is een groei van bijna 20%. De vraag naar goed opgeleid zorgpersoneel zal de komende jaren dus blijven toenemen. Uit onderzoek van Oxford University blijkt dat de kans ook kleiner dan 1% is dat computers het werk van zorgmedewerkers overnemen. 

Banen zijn:

 • Hematoloog
 • Cardioloog
 • Verpleegkundige

 

seo

Related Posts

Jouw eerste kantoor inrichten

Jouw eerste kantoor inrichten

Nieuwe ideeën voor jouw onderneming

Nieuwe ideeën voor jouw onderneming

Je eigen kledingmerk starten, zo doe je het

Je eigen kledingmerk starten, zo doe je het

Je eigen bedrijf starten, hier moet je aan denken

Je eigen bedrijf starten, hier moet je aan denken