Beginnen met beleggen doe je zo!

Beginnen met beleggen doe je zo!

Met de economie gaat het de laatste jaren beter dan verwacht, en toch krijgen je op je spaarrekening bijna geen rente. Hierdoor ben je vast gaan overwegen om de stap te maken naar beleggen. Maar hoe pak je dat nou aan? Beleggen is nog niet zo makkelijk, je moet veel kennis hebben over hoe je moet beginnen en waar je op moet letten. Online is tegenwoordig ontzettend veel informatie te vinden. Zo ook over beleggen. Ga op zoek naar zoveel mogelijk informatie om je eerst goed in te lezen. Dit artikel is al een goed begin. In dit artikel geven wij je een paar tips waar je op moet letten als je gaat beginnen met beleggen.

Verspreid je beleggingen

Zorg er ten eerste altijd voor dat je beleggingen goed verspreid zijn. Hiermee bedoelen we dat je niet al je beleggingsgeld in één aandeel stopt. Je bent dan te afhankelijk van één aandeel wat het risico sterk verhoogd. Ook al heb je veel onderzoek gedaan en gaat het zeer goed met het bedrijf, er kan altijd iets onverwachts gebeuren wat ervoor zorgt dat de koers veranderd. Voor je het weet raak je honderden of duizenden euro’s kwijt. Technologische uitvindingen, politieke schandalen of een wetgeving die veranderd zijn allemaal zaken die je van te voren niet kan voorspellen, maar die wel veel invloed hebben op de koers. 

Een goede verdeling is maximaal 10% in één fonds of aandeel. Later kan je ook spreiden in ETF’s, opties, echte aandelen, maar ook in grondstoffen zoals Goud en Zilver.

Gebruik alleen geld dat je niet nodig hebt

Beleggen is uiteraard niet zonder risico. Zoals al eerder vermeld, je kan nog zoveel onderzoek doen over een bedrijf, het is nooit 100% zeker dat je ook winst maakt. Vooral in deze tijden is het lastig om de toekomst te voorspellen. Gebruik daarom alleen geld dat je in de nabije toekomst niet nodig hebt. In plaats van spaargeld op de bank zetten kan je een klein deel daarvan beleggen. Gebruik dus geen geld dat je opzij hebt gezet voor een toekomstige verbouwing, verhuizing, bruiloft enzovoort. Het belangrijkste van beleggen is om de risico’s zo laag mogelijk te houden. 

Beleg voor de langere termijn

Investeer altijd in de bedrijven met een positief vooruitzicht op de lange termijn. ICT bedrijven zijn bijvoorbeeld veel aantrekkelijker voor de lange termijn dan bijvoorbeeld een duur kledingmerk. Gebruik zoveel mogelijk je logische verstand en ga niet zomaar op je gevoel af. Doe onderzoek en kijk naar andere ervaren beleggers hoe zij het aanpakken. Verwacht ook geen grote resultaten op de korte termijn. Slim beleggen zorgt ervoor dat je juist op de lange termijn mooie resultaten ziet. Heb geduld, en analyseer regelmatig of je gemaakte belegging nog potentie hebben. 

seo

Related Posts

4 manieren om te besparen op je bruiloft!

4 manieren om te besparen op je bruiloft!

Zo begin je een restaurant

Zo begin je een restaurant

Ideeën om geld te besparen

Ideeën om geld te besparen

Nieuwe ideeën voor jouw onderneming

Nieuwe ideeën voor jouw onderneming