3 redenen om minder vlees te eten

3 redenen om minder vlees te eten

De meeste mensen vinden het lekker om vlees te eten. Vaak wordt vlees gegeten in de vorm van biefstuk, kip of gehakt. Echter zijn veel mensen zich er niet van bewust welk proces zich afgespeeld heeft voordat het vlees op tafel ligt. Daarnaast kan te veel vlees eten ook slecht zijn voor de gezondheid en voor het milieu. In dit artikel geef ik drie redenen waarom jij minder wil vlees eten. 

1. Het is beter voor jouw gezondheid

In eerste instantie kiezen de mensen die minder vlees eten in het belang van de welzijn van de dieren. Alleen uit onderzoek blijkt dat het eten van veel vlees ook gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Het eten van veel rood en bewerkt vlees vergroot de kans op hoge bloeddruk, diabetes type B. beroertes en zelfs vormen van kanker. Voor jouw gezondheid is het belangrijk om het eten van vlees te combineren met andere voedingsbronnen. Het is goed om een gevarieerd voedingspatroon te hanteren. Hiervoor zijn onder andere koolhydraten, vetten en eiwitten van belang. 

2. Het is beter voor het milieu

Het hele proces van veeteelt heeft veel impact op het milieu. Tijdens de veeteelt komen er meerdere stoffen vrij die schadelijk zijn voor het milieu. Alleen al bij het houden van vee komen gassen vrij die bijdragen aan het broeikaseffect en de klimaatverandering. Dieren produceren namelijk veel uitstoot door boeren, scheten en mest dat bijdraagt aan het broeikaseffect. Ook produceren dieren die herkauwen methaan tijdens het verteren van voedsel. Naast de bijdragen aan het broeikaseffect kost veeteelt ook ontzettend veel schoon water. Het vee moet namelijk genoeg te eten en te drinken krijgen, maar het veevoer moet ook geteeld worden.

3. Voorkom dierenleed

Veel mensen denken dat het vlees dat zij eten afkomstig is van dieren die een goed leven hebben gehad. Echter leven meerdere deels van die dieren op een fabrieksboerderij. Dieren die op een fabrieksboerderij leven worden vaak gezien als producten. De dieren zitten merendeels van de dag opgesloten in kleine kooien of hokken. Waardoor zij geen fatsoenlijk leven lijden. Wanneer de vraag naar vlees afneemt, zullen er steeds minder dieren gebruikt worden om vlees van te produceren. Dit voorkomt het feit dat zij een ongelukkig leven leiden. 

Dit zijn drie voordelen van het eten van minder vlees. Echter zijn er nog allerlei andere redenen te bedenken. Alleen deze drie redenen zouden al voldoende inzicht moeten geven waarom het noodzakelijk is dat we met zijn allen minder vlees gaan eten. Op deze manier draag je namelijk bij aan jouw eigen gezondheid, het milieu en het leven van dieren.

seo

Related Posts

Verschillende tandziekten en preventie

Verschillende tandziekten en preventie

Verjong je huid: de kracht van gezichtsolie als anti-aging oplossing

Verjong je huid: de kracht van gezichtsolie als anti-aging oplossing

Wat te doen tegen slecht horen

Wat te doen tegen slecht horen

De gezondheidsvoordelen van koud douchen

De gezondheidsvoordelen van koud douchen