Zo geef jij meubels een 2e leven

Zo geef jij meubels een 2e leven

Ben jij uitgekeken op één van je meubels? Past hij niet meer bij je huidige interieur? Je hoeft ze niet weg te brengen naar een kringloop, maar knap ze zelf op en bespaar je het geld van een nieuwe. Met een likje verf en een hoop creativiteit kom je al een heel eind. Bovendien is het opknappen van je oude meubels een leuke bezigheid en bovendien duurzaam. 

Geef je meubels een nieuwe kleur

Door je meubels te schilderen geef je ze een nieuwe look. Ga op zoek naar de juiste verf en het juiste materiaal. Schuur het gekozen meubel eerst goed op en ontvet deze goed zodat de verf goed blijft hechten. Hierna kun je het meubelstuk de kleur geven die jij wilt.

Nieuwe handgrepen

Om een nieuwe look aan je meubels te geven, hoef je niet altijd een drastische werkzaamheden uit te voeren. Bij kasten en laden is het bijvoorbeeld ook leuk om alleen nieuwe knoppen en grepen uit te kiezen. Loop eens een kringloopwinkel in of struin door antiekwinkels op zoek naar nieuwe knoppen of grepen. Nieuwe knoppen en grepen zijn over het algemeen eenvoudig te monteren op je bestaande meubelen. Deze ingreep is klein maar geeft je meubelstuk direct een andere look.

Herstofferen

Zit je favoriete stoel niet meer zo lekker en ben jij ook wel stiekem op de kleur uitgekeken. Dan is een nieuw zitkussentje en een nieuw stofje er omheen natuurlijk zo geregeld. Kijk eens op internet voor meubelstoffen en je zult er achter komen dat er een uitgebreid assortiment bestaat. Van vintage look tot strak en modern, bijna alles is online te vinden. Maar ook op de markt of bij winkelketens hebben stoffen liggen die je kunt gebruiken om jouw favoriet zitmeubel op te knappen.

Geef meubels een antieke look

Ben jij fan van antieke meubels? Niet zo gek, antieke meubels hebben een charmante uitstraling en kunnen eyecatchers zijn in je interieur. Het nadeel van een nieuw antiek meubelstuk is vaak de prijs. Met de juiste techniek kun jij van jouw oude meubelstuk een nieuw leven geven, door het een antieke look te geven. Geef het meubelstuk vale kleuren, butsen, laat verf een beetje afbladderen. Op deze manier geef jij het meubelstuk een antieke en unieke toevoeging. Met de juiste lagen lak, was en verf geef jij het meubelstuk een eigen karakter. Zo komt het meubelstuk tot leven en geeft jouw woonkamer een nieuwe eyecather.

Geef meubels een nieuwe functie

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je meubels een nieuwe toepassing te geven. Maak bijvoorbeeld van je tafel een onderstel voor een wastafel. Of zaag je servieskast in tweeën en maak er twee aparte kasten van met ieder zijn eigen functie. Zo hoef jij je oude meubels niet weg te brengen maar geef je een nieuw leven. 

redactie

Related Posts

3 aanvullingen op je gaming laptop

3 aanvullingen op je gaming laptop

Optimaliseer sfeer en ventilatie in je huis met lichtkoepels!

Optimaliseer sfeer en ventilatie in je huis met lichtkoepels!

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *