Optimaliseer sfeer en ventilatie in je huis met lichtkoepels!

Optimaliseer sfeer en ventilatie in je huis met lichtkoepels!

Als je eenmaal een lichtkoepel hebt laten plaatsen, komt er aanzienlijk meer daglicht in je huis. En genoeg licht is voor veel mensen belangrijk, je vertoeft immers liever in een goedverlichte ruimte dan in een ruimte waar het donker is. Is er een kamer in je woning waar je eigenlijk niet graag bent, omdat het er gewoon te donker is? Dan kan de aanschaf van een dakkoepel een investering zijn die hier verandering in brengt.

Ventilatie

Aangezien lichtval een grote factor is voor de sfeer van een ruimte kan het zomaar zijn dat je dankzij een dakkoepel ineens wel graag in de ruimte komt. Een lichtkoepel geeft bovendien de mogelijkheid om de ventilatie in je woning te verbeteren. Een dakkoepel is dus ook in dit opzicht goed voor het optimaliseren van je woonklimaat. Goede ventilatie zorgt voor frisse lucht, maar voorkomt ook problemen met vocht en schimmel.

Lichtkoepel met opstand

Wil je een dakkoepel bestellen die zowel voor meer daglicht zorgt als een betere ventilatie in je woning? Kies dan voor een koepel met opstand, want alleen deze zijn gebouwd voor het ventileren van je huis. Je kunt kiezen uit verschillende dakkoepels met opstand. Afhankelijk van het aantal koepellagen bepaal je hoe goed de koepel isoleert. 

Vochtige ruimtes

Kies vooral voor een dakkoepel met ventilatiemogelijkheid als je er een wil plaatsen in de badkamer of in de keuken. Dit zijn vochtige ruimtes waar condensvorming ontstaat. Op de lange duur heeft dit effect op de kwaliteit van de schalen.

Acrylaat of polycarbonaat

Een dakkoepel kun je monteren op een AVP of een polyester opstand. De materialen waar je uit kunt kiezen zijn acrylaat en polycarbonaat, waarvan polycarbonaat het sterkste materiaalsoort is. Een koepel van acrylaat kenmerkt zich door een hoge lichttransmissie.

Vervanging

Je kunt een dakkoepel zowel met de opstand bestellen als los van elkaar. Wanneer alleen de opstand aan vervanging toe is kun je deze kopen en als alleen de koepel vervangen moet worden, kun je deze ook opnieuw aanschaffen zonder een nieuw opstand erbij.

Onderhoud

Een dakkoepel is onderhevig aan vuil en mosvorming. Voor een duurzaam en optimaal plezier is het verstandig om met enige regelmaat de koepel te onderhouden met producten van Novoclear.

redactie

Related Posts

3 aanvullingen op je gaming laptop

3 aanvullingen op je gaming laptop

Zo geef jij meubels een 2e leven

Zo geef jij meubels een 2e leven