Starten met een gezonde leefstijl

Starten met een gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl is een van de meest populaire trends van de afgelopen tijd. Je ziet het tegenwoordig overal. Op social media zijn de meeste influencers met niks anders bezig, steeds meer tv-programma’s bespreken het en zelfs in de supermarkten wordt het gepromoot. Ben je nu in een fase van je leven gekomen dat je ook gezonder wilt leven, maar je weet niet hoe? Geen zorgen, er zijn veel mogelijkheden om gezonder te leven. In dit artikel helpen wij je alvast om in een paar stappen te beginnen met een gezonde leefstijl. 

Eet gezonder

Het begint uiteraard met gezonder eten. Eten is de brandstof voor je lichaam. Door gezonder te eten merk je dat je lichaam fitter wordt. Je krijgt meer energie en zelfs een beter humeur. Het is bewezen dat je mentale gezondheid sterk afhangt van je lichamelijke gezondheid. Als je gezonder eet zorg je er dus niet alleen voor je lichaam sterker wordt, maar ook dat het een positieve invloed heeft op je mentale gezondheid. Wat vooral belangrijk is met voeding, is gevarieerd eten. Zorg er voor dat je elke dag groente, fruit en vezels binnenkrijgt. Probeer elke week 4 verschillende groentesoorten te eten en 6 verschillende fruitsoorten. Vergeet daarnaast niet om voldoende water te drinken. Het wordt aangeraden om minimaal 1,5 liter water per dag te drinken. 

Kom in beweging

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat maar 44% van de volwassen mensen voldoet aan de beweegrichtlijnen. Dit betekent dat meer dan de helft niet genoeg beweegt! Na de voeding is voldoende beweging het belangrijkste van een gezonde levensstijl. En wees maar niet bang. Dit houdt niet in dat je elke uren in de sportschool hoeft te zweten. Zorg er echter wel voor je minimaal een half uur per dag actief in beweging bent. In plaats van een film te kijken op de bank, maak je een korte wandeling in je omgeving. Zo kom je ook nog eens meer buiten wat ook weer goed is voor je lichaam. Als je 8 uur per dag voor werk achter een computer zit, zorg er dan voor dat je in de ochtend of avond een korte routine uitvoert met wat oefeningen. Dit kunnen rekoefeningen zijn of korte krachtoefeningen. 

Pak voldoende rust

De laatste stap die we je mee willen geven is om jezelf ook voldoende rust te geven. Goede slaap is cruciaal voor een goede gezondheid. Door te weinig rust presteer je slechter op werk en heb je minder energie om acties te ondernemen. Vervang bijvoorbeeld het beeldscherm van je tv of telefoon eens voor een goed boek. Je hersenen komen dan veel meer tot rust om in slaap te komen. Daarnaast helpt het om voor het slapen te gaan een warme douche of bad te nemen. Je spieren kunnen dan alvast ontspannen waardoor je sneller in slaap valt. 

seo

Related Posts

Een leuke en uitdagende manier om fit te blijven

Een leuke en uitdagende manier om fit te blijven

Klassieke cadeaus voor haar

Klassieke cadeaus voor haar

Wat kan je doen aan de Pier in Scheveningen?

Wat kan je doen aan de Pier in Scheveningen?

Ideeën om geld te besparen

Ideeën om geld te besparen