Hoe bereid je jouw tuin voor op de zomer?

Hoe bereid je jouw tuin voor op de zomer?

Tijdens de winterperiode denken we graag terug aan de warme zomerdagen waarin we de meeste tijd buiten doorbrengen. ‘S middags lunchen in de tuin en in de avond gezellig met vrienden barbecueën. Echter moet er vaak nog een hoop gebeuren voordat de tuin ook klaar is voor de zomer. Vooral als er in de winterperiode weinig aan onderhoud gedaan is. Het is ook mogelijk dat jouw tuin simpelweg aan vernieuwing toe is. De beste periode om jouw tuin voor te bereiden is in het begin van de lente. In dit artikel leg ik uit hoe je jouw tuin voorbereidt op de zomer.

Creëer schaduw in de tuin

In de zomerdagen hebben we soms te maken met hoge temperaturen. Het is dan fijn om ook even de schaduw op te zoeken. Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende mogelijkheden om schaduw in de tuin te creëren. Het plaatsen van terrasoverkappingen, tuinkamers en veranda’s zijn momenteel erg populair. Naast dat deze producten schaduw creëren in de tuin, biedt het ook de mogelijkheid om met mindere weersomstandigheden in de tuin te zitten. Daarnaast biedt het ook gezelligheid.

Koop nieuwe planten en bloemen voor de zomer

Mooie en kleurrijke planten en bloemen geven een positieve uitstraling aan een tuin. In de zomer is het weer tijd voor de kleurrijke planten en bloemen. De meest populaire planten en bloemen voor in de zomer zijn de bekende hortensia’s en clematis. Tijdens de mooie weersomstandigheden hebben ze de optimale mogelijkheid om te bloei te komen. Echter is het wel noodzakelijk om de grond goed te voorzien van water. Door het warme weer is de kans op uitdroging groot. 

Nieuwe schutting plaatsen

Bij het klaarmaken van de tuin voor de zomer vergeten mensen vaak de schuttingen. Terwijl de schuttingen een grote bijdrage hebben aan de uitstraling van de tuin. De kans is namelijk groot dat na verloop van tijd de schutting is gaan rotten of er is sprake van verzaking of begroeiing. Wanneer er sprake is van een van deze gevallen, is het aan te raden om een nieuwe schutting te plaatsen. Een groot voordeel van een schutting is dat het mogelijk maakt om voldoende privacy te creëren. Het voorkomt de mogelijkheid dat mensen zomaar naar binnen kunnen kijken. 

Een grasveld aanleggen

In de zomer is het ideaal om een grasveld in te tuin te hebben. Dit biedt de mogelijkheid voor kinderen om buiten te spelen, maar heeft ook weinig onderhoud nodig. Het hoeft namelijk enkel af en toe gemaaid te worden. Tegenwoordig is er naast natuurlijk glas ook kunstgras om aan te leggen. Het grootste voordeel van kunstgras is dat het geen onderhoud nodig heeft. Daarnaast zijn ze zo ver met de ontwikkeling van kunstgras dat het net natuurlijk gras lijkt. 

seo

Related Posts

Je tuin onderhouden in de lente in 3 eenvoudige stappen

Je tuin onderhouden in de lente in 3 eenvoudige stappen

In 4 stappen een vijver aanleggen in je tuin

In 4 stappen een vijver aanleggen in je tuin

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *