Drie sporten die goed zijn voor je gezondheid

Drie sporten die goed zijn voor je gezondheid

Iedereen weet wel dat sporten gezond is. Echter zijn er ontzettend veel mensen die niet of nauwelijks sporten. Terwijl er ontzettend veel sporten zijn om uit te oefenen. Over het algemeen is elke vorm van sport gezond voor je, maar er zijn een aantal sporten die enorm helpen om je gezondheid op peil te houden. In dit artikel leg ik uit welke drie sporten goed zijn voor je gezondheid.

1. Zwemmen

Bijna iedereen heeft als kind leren zwemmen. Echter stoppen de meeste volwassen mensen met zwemmen of beperken het alleen tot de vakanties. Terwijl zwemmen ontzettend goed is voor je gezondheid. Zwemmen is namelijk net als hardlopen en fietsen een cardio sport. Het helpt om jouw conditie te verbeteren. Hierdoor zul je minder snel buiten adem raken. Daarnaast is zwemmen een sport waarbij het hele lichaam getraind wordt. Tijdens zwemmen komen alle spieren aan bod en worden alle spiergroepen even zwaar getraind.

2. Fitness

De voornaamste reden om te beginnen met fitness is omdat het bijdraagt aan je fysieke gezondheid. Het is belangrijk om voldoende te bewegen om jouw lichaam fit en gezond te houden. Fitness zorgt ervoor dat jouw spieren en botten sterker worden. Naast de fysieke gezondheid helpt fitness ook voor de mentale gezondheid. Tijdens het sporten maakt het lichaam dopamine aan. Dopamine is een stofje in je lichaam dat een geluksgevoel geeft. Dit helpt voor met maken van nieuwe connecties en om tot nieuwe creatieve ideeën te komen. Daarnaast helpt fitness ook om tevreden te worden met je eigen lichaam. Waardoor je beter in je vel zit. 

3. Wandelen

Er zijn genoeg mensen die helemaal niet van sporten houden. Voor die mensen is wandelen de beste oplossing. Wandelen is namelijk ontzettend gezond. Ondanks dat het geen intensieve sport is, helpt het wel om jouw fysieke en mentale gezondheid te verhogen. Wandelen helpt om het lange zitten tijdens een werkdag te onderbreken. Waardoor je productiever en creatiever wordt. Daarnaast heeft ons lichaam simpelweg beweging nodig om de spieren bezig te houden en om te voorkomen dat we in gewicht aankomen. Wanneer je net begint met wandelen is het aan te raden om te beginnen met 15 minuten tot een half uur en dit vervolgens steeds meer op te bouwen. 

Daarbij konden de eerste twee sporten niet tijdens de lockdown worden uitgevoerd. Wandelen kan altijd en overal.

seo

Related Posts

Een leuke en uitdagende manier om fit te blijven

Een leuke en uitdagende manier om fit te blijven

Klassieke cadeaus voor haar

Klassieke cadeaus voor haar

Wat kan je doen aan de Pier in Scheveningen?

Wat kan je doen aan de Pier in Scheveningen?

Ideeën om geld te besparen

Ideeën om geld te besparen