3 tips voor een soepele verbouwing

3 tips voor een soepele verbouwing

Je hoort vaak genoeg horrorverhalen over verbouwingen die compleet uit de hand zijn gelopen. Het zorgt voor veel stress, kost veel geld en het loopt eigenlijk nooit zoals verwacht. Dit heeft allemaal te maken met één ding: een slechte voorbereiding. Een verbouwing is niet niks. Het is belangrijk dat je goed voorbereid bent zodat je gestructureerd te werk kan gaan. Een goede voorbereiding begint bij het opzoeken van informatie. Zoek tips en adviezen op van verschillende bronnen zodat je in ieder geval de benodigde kennis hebt om te beginnen. Door dit artikel te lezen ben je al goed op weg. In dit artikel geven wij je namelijk een aantal tips waardoor je verbouwing soepeler verloopt. 

Visualiseer wat je voor ogen hebt

Voordat je überhaupt begint met een verbouwing, is het noodzakelijk om duidelijk te maken wat je precies wilt realiseren. Stel voor jezelf of samen met je woonpartner een lijstje op met alle woonwensen. Verwerk die wensen in een duidelijk overzicht per woonruimte. Door elke woonruimte apart uit te schrijven, kom je later in het verbouwproces minder snel in de problemen. Geef in het lijstje ook aan hoe belangrijk elke woonwens is. De ene is uiteraard belangrijker dan de ander. Door op deze manier prioriteiten te stellen zijn de keuzes tijdens de verbouwing makkelijker te maken. Verder kan een moodboard goed helpen. Dit is een collage van verschillende foto’s waarmee je een duidelijk beeld kan visualiseren van de inrichting. 

Maak een financieel overzicht

Een verbouwing brengt soms veel onverwachte kosten met zich mee. Het is daarom belangrijk dat je van te voren een financieel overzicht maakt. Bepaal hierin wat je wilt uitgeven aan de totale verbouwing. Zorg ervoor dat het totale budget uit maximaal 90% van je maximale financiële mogelijkheden bestaat. Op deze manier behoud je een reserve voor de onverwachte kosten. Kijk daarnaast of je een hypotheek nodig hebt. Een verbouwing zorgt soms voor een flinke waardevermeerdering. 

Onderneem duurzame stappen

Nu je toch al van plan bent om te gaan verbouwen, is dit het perfecte moment om ook duurzame stappen te zetten. Indien je geld overhoudt van het budget, is het handig om dit te investeren in duurzame maatregelen. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar zorgt er ook nog eens voor dat je op de lange termijn veel energiekosten bespaart.
Kijk bijvoorbeeld eens naar:

  • Waterbesparende kranen
  • LED-verlichting  
  • Warmtepomp

De meeste duurzame maatregelen voor je huis nemen weinig tijd in beslag en besparen veel kosten. Als je van plan bent om nieuwe apparatuur te kopen, koop dan gelijk energiezuinige. Dit is misschien een grotere investering, maar die verdien je binnen een aantal jaar weer terug. En kijk ook naar de mogelijkheid van een subsidie. Veel gemeenten hebben een subsidiepot voor energiebesparingen.

seo

Related Posts

Hoe kun je zelf jouw huis verbouwen?

Hoe kun je zelf jouw huis verbouwen?